دریاچه نمک آران


خود دریاچه نمک آران نیز هر چند به‌نظر می‌رسد با خشکی و شوره‌زاربودن الفتی دیرینه دارد اما از زیبایی بی‌بهره نیست. حتی چند ساعت پس از بارش باران نیز می‌توان پایین رفتن آب و نمایان‌شدن نمک‌های کرت‌بندی شده را به چشم دید.این دریاچه از غرب به کوه‌های سفیدآب و سیاه کوه و منطقه پارک ملی کویر، از شمال و غرب به کویر مسیله و از جنوب به کویر مرنجاب و بند ریگ ختم می‌شود. وسعت این دریاچه در حدود ۶۴۷ کیلومترمربع و شکلی شبیه به یک مثلث دارد. رأس این مثلث به سمت شمال است. طول قاعده این مثلث ۳۵ کیلومتر و ارتفاع آن ۳۸کیلومتر است.

زمین این دریاچه پوشیده از رسوبات نمک است که بر اثر انباشته‌شدن سیلاب‌ها و آب‌های سطحی در طول قرن‌ها پدید آمده است. عمق نمک این دریاچه بین ۵ ‌تا ۵۴ ‌متر متغیر است که توسط لایه‌های خاک رس از یکدیگر جدا شده‌اند. افزون بر این رود‌های مهمی که به این دریاچه وارد می‌شوند در سمت شمال و مغرب قرار دارند و عبارتند از: رود‌ شور، رود کرج، جاجرود، حبله‌رود و قره‌سو. مهم‌ترین ترکیباتی که در دریاچه نمک وجود دارد عبارتند از: کلرید‌سدیم، سولفات سدیم، کلرید‌منیزیم، سولفات منیزیم و... در تاریخ جهانگردان زیادی به نام این دریاچه اشاره کرده‌اند که از آن جمله می‌توان به مارکوپولو، لرد کرزن و... اشاره کرد.


آخرین نظرات ثبت شده برای این مطلب را در زیر می بینید:

برای دیدن نظرات بیشتر این پست روی شماره صفحه مورد نظر در زیر کلیک کنید:

بخش نظرات برای پاسخ به سوالات و یا اظهار نظرات و حمایت های شما در مورد مطلب جاری است.
پس به همین دلیل ازتون ممنون میشیم که سوالات غیرمرتبط با این مطلب را در انجمن های سایت مطرح کنید . در بخش نظرات فقط سوالات مرتبط با مطلب پاسخ داده خواهد شد .

شما نیز نظری برای این مطلب ارسال نمایید:


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: